Erika och Scout

 SE LCH Zetastar Loyal Scout

Scout är en jaktspringer född sommaren 2010. Han är uppflyttad till lydnadsklass elit samt elitklass spår. I juni 2013 startade vi på vårt första lydnads-SM och placerades oss på en 11:e plats. 2014 blev det en 10:e plats.

Att tävla och träna på den här nivån kräver mycket av hunden och för mig är det en självklarhet att lägga lika stor vikt vid Scouts fysträning som vid momentträning. Därför känner jag mig otroligt tacksam över att ha expertisen på Aktiv Hund nära till hands för både rådfrågning, hjälp med träningsupplägg och regelbundna uppföljningar.

 

scout

 

Martin & Helmer

Zipreno Bright Star

Helmer – eller Zipreno Bright Star som hans stamtavlenamn lyder – är en American Staffordshire Terrier-hane född 2012. Vi började träna weight pull med Weightpull Göteborg år 2015. Jag hade tidigare tränat med min äldre tik Puma men visste inte om sporten skulle passa Helmer, som är en grabb med ett hjärta av guld men med hög aktivitetsnivå och lika lätt att gå upp i stress vid aktivering som han har att slappna av hemma. Weight pull visade sig dock vara en fullträff för Helmer, som älskar kombinationen av att få arbeta fysiskt samtidigt som vi gör något tillsammans. Vi debuterade i tävlingssammanhang i Augusti 2016 och tog två silvermedaljer på våra första två tävlingar. Under 2017 har vi än så länge vunnit de tävlingar vi ställt upp i och ser under hösten fram emot SM och EM. Vi är mycket glada att bli sponsrade av Aktiv Hund och ser simningen som ett skonsamt och effektivt komplement till vår övriga träning.

 

 martin och helmer hemsida