Att tänka på före kurs

Rasta hunden innan kursen börjar.

Hunden ska vara vaccinerad mot valpsjuka, parvo, kennelhosta & HCC.

Hunden får inte bära på någon smittsam sjukdom - kennelhosta eller noskvalster.

Stryphalsband och flexikoppel får stanna hemma!

Det är helt ok att vara med trots att tiken löper på de flesta kurserna - meddela bara kursledaren innan så hon kan planera därefter. Givervis endast om tiken inte är allmänpåverkad av sitt löp.

På våra kurser använder vi oss endast av mjuka och belöningsbaserade metoder och inte av straff eller fysisk bestraffning. Detta är heller inget vi vill se eller uppleva på våra kurser - det finns bättre och roligare sätt att träna och lära sin hund på.

Ha med dej olika sorters mjukt *godis i små bitar som din hund vill jobba för.

Tänk på att ha kläder efter väder & sko er väl då det ofta är väldigt blött & geggigt i skogen. (Gäller utomhuskurs)

Ha alltid med vatten till hunden. (Gäller utomhuskurs)

*Vi arbetar endast med belöningsbaserad träning. För att få hunden att välja oss framför resten av den spännande omgivningen på kurs får vi anstränga oss för att hitta hundens rätta belöningar som den är villig att jobba för. Hemma brukar det ofta fungera med "vanligt" hundgodis som leversnittar, torrfoder, kex, frolic m.m. men när man är i en miljö med så mycket annat som lockar kan man få ta till det allra bästa! Det kan ex. vara korv, köttbullar, pannkakor, skinka, mjukost, blodpudding, leverpastej, kalkon, lunga osv. Ju mer van hunden blir att jobba kring störningar, ju mer kan man minska ner på det absolut bästa. Vi vill få ut så mycket som möjligt av träningen när vi går kurs, och för oss är det definitivt värt en köttbulle extra för hunden.