Louise Moberg Örn

Har arbetat heltid med hund och hundträning sedan 2011 då jag tog min examen som hundinstruktör. Min utbildning påbörjade jag under mitt sista år på gymnasiet och sedan startade jag mitt första företag direkt efter studenten.

Jag delar min tillvaro med min sambo Stefan, vår son Jack och vår jaktgolden Ajja.

På min fritid tränar jag gärna hund och spenderar mycket tid med att promenera i skogen och på grusvägarna där vi bor. Jag har alltid tyckt att vardagsträning med hund är kul, så som fungerande koppelpromenader och att kunna ha hunden lös i skog och mark under rätt tid på året. Utflykter är kul och allra helst vill jag att min hund fungerar och trivs i dessa situationer. Sedan jag fick barn har allt fått en helt annan betydelse och jag ser fram emot att behöva lägga extra mycket tid på att få just en vardag i harmoni tillsammans med hund och barn.

Jag är även Rallylydnadsdomare sedan 2018 och dömer så mycket jag hinner.

Än så länge är Ajja ung och vi får se vad framtiden har att bjuda på. Just nu lattjar vi med apporteringsträning, specialsök, bruksspår och rallylydnad.

 

Den senaste hunden som vi delade vårt liv med i nästan 12 års tid var Alice. En Dansk/Svensk Gårdshund som för alltid kommer att ha haft den allra största inverkan på oss som hundägare. Vi älskade henne djupt och innerligt, dock var livet med henne allt annat än okomplicerat. Hon var en hund med många rädslor och en offensiv framfart gjorde det svårt att leva ett normalt liv. Vi byggde upp allt från socialt umgänge till arbetstider och semestrar utifrån vad hon klarade av. Resan med henne var som sagt livslång och vi lärde oss otroligt mycket. In i det sista älskade hon att träna och på tävling sken hon upp i gott självförtroende – det var hennes frizon.

 

Tidigare hundar (som jag haft tillsammans med mina föräldrar).

Saga, Irländsk Röd Setter, -07-19. Utbildade jag till Terapihund. Medverkade även i långfilmen ”Blondie”. Jag tävlade henne i Rallylydnad & Viltspår men framförallt kunde Saga otaliga cirkuskonster och terapihundsbeteenden.

Ebba, Dansk/Svensk Gårdshund, -04-08. Min första hund att träna med från valp. Hon hängde med på många tonårsäventyr och var en fantastisk hund i många miljöer. Vi tränade mestadels agility mot tävling. Vi förlorade henne tragiskt och mycket hastigt i en tumörsjukdom.

 

För övrigt är jag uppväxt med Irländska Röda Settrar, katter, hamstrar, fåglar, fiskar osv och höll på med hästar i många år innan jag gick över till hund.

 

Kontakta mig på mail: louise@aktivhund.nu 

Läs mer om mina utbildningar här!

 

215626547_5010928805600304_5216282202232652024_n      blondie04