Beteendeutredning

Har din hund ett oönskat beteende?  Är den rädd, stressad, gör utfall, skäller, drar i kopplet, vaktar maten eller har något annat problem?

Då är ni troligtvis i behov av att träffa välutbildade och engagerade instruktörer med erfarenhet av ovanstående.

Vi träffas på Aktiv Hund i Trollhättan och gör en intervju som tar ca 1 timme. Vi kommer att ställa en del frågor som rör hundens vardag, rutiner, historik, hälsa och sysselsättning.

Utifrån den information som vi fått från er skapar vi en träningsplan som passar både er och er hund. Ni kommer att få övningar att träna på tills vi ses nästa gång. Det är viktigt att ni tränar ordentligt hemma mellan tillfällena då det annars blir svårt att komma tillrätta med problemet. Det är även svårt att avgöra vilka övningar som passar just er hund om ni inte gör ett helhjärtat försök. 

Hur lång tid det tar att komma tillrätta med problembeteenden är omöjligt att besvara. Det beror mycket på varför hunden uppvisar beteendet, hur länge den har gjort det och om smärta eller sjukdom utlöser problemet. Hundägarens tid, ork och eget engagemang har stor betydelse för ett gott resultat. Det är ni som tränar hunden i samverkan med vår hjälp.

Vi rekommenderar att ni köper ett PT-paket 3 h eller 5 h beroende på hur stort problem ni upplever att det är eller om det är flera beteenden som behöver tränas på. 

 

Elsa arg