Marjut Peiponen

Har ställt ut hundar aktivt sedan 1991, när jag fick min första egna hund, en whippet. Tävlade i Junior Handler med olika raser, vilket hjälpte mig att lära visa olika typer av hundar.

Har tidigare född upp siberian huskys som var mycket framgångsrika på utställningar, vi hade t ex 2 hundar inom top10 på Årets Hund -listan (alla raser) i Sverige. En av våra importer vann Best In Show på Finsk vinnare-utställning över 7500 hundar!
Har även haft äran att döma SM finalen i Junior Handling 2010, där ungdomar tävlar om att visa hundens bästa sidor, och vinnaren representerar Sverige senare på den stora utställningen Crufts i Storbritannien.
Nu har jag lite andra raser; 2st australian shepherds (Sirpa och Ritva) och en cirneco dell'etna (Kinkku).  Min gamla faraohund Tarja, som gick bort i oktober-22, var en Internationell och Nordisk Champion och hade flera BIR-vinster, samt en grupp-placering från en utställning i Estland.
Nuförtiden är det aussies som jag ställer ut mest, den yngre har blivit BIR från juniorklass och vann även gruppen på Backamo utställning i augusti 2022. Min cirneco är en unghund som är under träning och kommer att ställas ut under våren och sommaren.
Ibland visar jag även hundar åt andra, t ex Chodsky pés Petra, som blev BIS-4 veteran och vann gruppen på utställningen på Öland i september -22.
Utöver utställningar är jag rätt aktiv även annars med mina hundar och vi tränar ngt flera gånger i veckan. Favoritgren är nog rallylydnad, men vi tränar även lydnad, nosework, spår, viltspår och agility. Ibland händer det att vi även tävlar, oftast i rally i så fall.

Jag är även en Rallylydnasdomare, & -skrivare, SBK instruktör och ringsekreterare.

Screenshot_20230217_101154_Chrome

 

 

received_375321361455499